domingo, 13 de diciembre de 2009

ACTIVITATS SOLIDÀRIES 2009-2010

L’IES NÚM.1 DE XÀBIA INGRESSA EN LA XARXA DE CENTRES SOLIDARIS DEL PROGRAMA SOLIDARITAT EN L’AULA

Aquest projecte està finançat per Fundar (Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana) i el seu objectiu és impulsar la sensibilització i formació en valors solidaris i de voluntariat de jóvens d’entre 12 i 16 anys. L’IES n1 realitzarà al llarg d’aquest curs escolar 2009-2010 diverses activitats solidàries:

-ANA FRANK: UNA HISTÒRIA DIFERENT
Exposició de la Fundació Anne Frank, amb 250 fotografies en 36 pannells al voltant del Diari de Ana Frank i els fets ocorreguts a Europa entre 1929 i 1945. El que es pretén és promoure valors de solidaritat, acceptació, democràcia, Drets Humans i tolerància mitjançant el coneixement dels fets que van succeir a la Segona Guerra Mundial.

-HABILITATS SOCIALS A L’AULA:
Aquest taller desenvoluparà una cultura de participació, actitud positiva i de seguretat. Pretén disminuir els comportaments agressius i antisocials i donar estratègies als menors per a desenvolupar les seus capacitats interpersonals.

-CIRCUIT DE MEDIACIÓ:
La finalitat serà nterioritzar les ferramentes de mediació i millora de la convivència escolar.

-PARAULES SOLIDÀRIES:
Els alumnes crearan microrelats que conten una història relacionada amb temes solidaris o amb els drets humans.

-SOMRIURES DE COLORS:
L’alumnat realitzarà fotografies solidàries o relacionades amb els Drets Humans.

-CAMPAMENT DE REFUGIATS:
L’objectiu és concienciar els alumnes de les situacions que es viuen als campaments de refugiats. Aquesta activitat es realitzarà al campament de Navalón i comptarà amb la col.laboració de la Creu Roja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario